Award voor Inzet en Verdienste


Award voor Inzet en Verdienste’ Nominatie.

 
De genomineerden voor de Award voor Inzet en Verdienste 2015
 
1e   Rudi van Dalm   2e Ais  Lawalata
3e  Riem de Wolf
4e.Tante Lien  Wieteke van Dort
———————————————————-
 
Deze namen zijn willekeurig vast gesteld uit de aantal stemmen van de vorige Award verkiezing
 
voor Inzet en Verdienste 
 
 
/°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Winnaar van De  Award voor  Inzet en Verdienste  2013
 
 
Biografie
 
Ben Poetiray
 

Benny Poetiray is een rasechte “Indo Rocker” in hart en nieren. Al meer dan 50 jaar heeft hij in verschillende Bands gespeeld en opgetreden met onder andere  Andy Tielman. Benny Poetiray heeft zelfs in het buitenland veel aanzien. Zelfs tot In Amerika is zijn naam doorgedrongen vanwege zijn optreden voor de Indisch-Molukse gemeenschap.

 Benny Poetiray werd ons voorgedragen door het publiek, als actief Artiest met een uitzonderlijk staat van dienst en Inzet ,in de afgelopen 50  jaar, voor de Indisch–Molukse gemeenschap, om in aanmerking te komen voor de Inzet en Verdienste Award. Ingaand op uw verzoek plaatsen wij Benny Poetiray als Genomineerde voor deze Award.

Met betrekking tot zijn biografie deze is door hem zelf samengesteld en hiermee

willen wij u laten kennis maken met Benny Poetiray!!

Ik ben in 1962 met mijn broers ,,The Rainbow Twisters” begonnen en daarna ,, The Poetiray Brothers ” , toen ben ik naar Duitsland gegaanzoals de meeste Bands in die tijd en heb toen in diverse bands gespeeld, na de diverse bands had Reggie Tielman aan mij gevraagd of ik bij ,, TheTielman Brothers ,,wou komen ,dat was ± 1974 t/m 1986,daarna ben ik naar de wel bekende ,,The Entertainers ,, gegaan, en sinds dien heb ik hier in Nederland met diverse IndoRock Bands opgetreden o.a ,, The Hot Jumpers,, ( ‘ben toen met hun naar Amerika gegaan om ook voor de indischegemeenschap op te treden )daarna ben ik met ,,The Legends ,, met o.a Robbie Latuperisa,Hans Bax ( beiden ook v/d Tielman Brothers en The Javalins) Max Tahalele R.I.P. ook voor de Indischegemeenschap in Amerika Californië, en sinds dien ben ik nog steeds actief bezig met de muziek, ‘heb veel op voor heen Pasar Malam Besar in Den Haag ( Tong Tong Fair ) met diverse Bands o.a The Black Dynamites,The Dream team selection,beide Bands onderleiding van weilen Harry Koster op getreden en ook op diverse Pasar Malams o.a in Arnhem- Hengelo-Dieren enz. met mijn huidige IndoRock Band ,, The JavaGuitars,, , kortom ,ik ben nu al 50 jaar actief in de muziek wereld, ik vier toevallig 2 December a.s mijn 50 jarige muziek jubileum in de Druiventros in Berkel-enschot / Tilburg ( zie bijlage ) daar treden diverse Bands van mijn muziek vrienden op.

Ik hoop dat ik u voldoende heb ingelicht met de Biografie

verblijf ik met vriendelijke groet

Ben Poetiray

 

 


Award voor Inzet en Verdienste’ Nominatie.

 

Rudi van Dalm Biografie.

Korte samenvatting.Rudi van Dalm, behoord tot één van de weinig overgebleven Indonesische Artiesten die zich jarenlang heeft ingezet voor de Indonesisch en Moluks gemeenschap.

RUDI VAN Dalm is van Indonesisch afkomst en is afkomstig uit Java. Al heel jong kwam hij in aanraking  met een gitaar en beheerste het spelen op een gitaar zo goed dat het niet onopgemerkt bleef. Als gitarist trok hij door Java. Nieuw Guinea en Australië.

In 1960 kwam Rudi van Dalm naar Nederland en kwam in Nijmegen te wonen. Daar richtte hij zijn  eerste Band in Nederland op n.l.THE  ROYAL RHYTHMICS waarmee hij in vele nachtclubs optrad.Toen hij in 1963 een talentenjacht won, die werd georganiseerd door John Kristel, kreeg hij een ‘Platen contract’  bij o.m. Funckler, Artone. Zijn naam was gevestigd in Nederland als Zanger/Gitarist, maar Rudi van Dalmbleef trouw aan de z.g. Indo Rock. Iedereen in de Indonesisch – Moluks gemeenschap plaatste hem als  bekendheid in de rij van. o.m. Andy Tielman. Als Artiest en pionier van de Indisch – Moluks muziek heeft  hij zijn sporen na gelaten.

Rudi van Dalm is tegenwoordig ondanks zijn leeftijd nog steeds actief als Artiest /Zanger en treed nog  steeds op tijdens Pasar Malams samen met zijn kinderen onder de naam , Rudi van Dalm and his Raindrops.

 Rudi van Dalm
 

Award voor Inzet en Verdienste’ Nominatie.

 

Biografie Wieteke van Dort / www.wietekevandort.nl

 Wieteke van Dort werd in Soerabaja, Indonesië geboren. Op 14 jarige leeftijd kwam zij naar Nederland, waar zij zich met haar familie vestigde in Den Haag. Na de mid­delbare school volgde Wieteke de opleiding tot kleuterleid­ster. Zij doorliep twee jaar toneelschool Amsterdam.

 In 1968 verscheen zij voor het eerst op de televisie als de pop Pinokkio in de gelijknamige serie. Toen volgden de Stratemakeropzeeshow, de Seniorenshow en J.J.de Bom/ v/h de Kindervriend.

Tegelijkertijd kwam zij op televisie als Tante Lien in de Late Late Lien Show van de VARA. Als Tante Lien werd zij een veelge­vraagde gast op feestavon­den.

 Wieteke heeft in de loop der jaren een enorm aantal onder­scheidingen gekregen.

Van Edisons, Nipkov schijven tot een Gouden Lotus van de Indische Kulturele Kring.

Op 29 april 1999 is zij geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Op 29 juni 2007,  Nationale Veteranen dag, heeft Wieteke het Ereteken voor verdienste in zilver mogen ontvangen. Deze militaire onderscheiding heeft Wieteke gekregen namens alle veteranen.

Uit het juryrapport: ‘Door haar veelvuldig optreden voor veteranen, weet zij gevoelens van respect, erkenning en herkenning prominent uit te dragen.’

 Wieteke heeft diverse kinderboeken geschreven en geïllustreerd en een groot aantal Cd’s en Dvd’s uitgebracht. Voor een opgave daarvan kunt u kijken op de website www.wietekevandort.nl

 Wieteke treedt door het hele land op met een drietal programma’s:

De Late Late Lien Show, een Indisch programma, het ouderenprogramma “Kun je nog zingen, zing dan mee” met Nederlandse en Indische liedjes en het veteranenprogramma Old soldiers never die.

 Wieteke van Dor een veelzijdig vrouw, met een verdienstelijk verleden , maar ook nu is zij nog steeds actief en treed zij nog regelmatig op tijdens Pasars en veel andere evenementen.

Om al deze reden en haar inzet voor de  Indisch-Moluks gemeenschap  in Nederland, komt ook zij in aanmerking voor de nominatie, voor de Indisch-Moluks Artiesten Award “Voor Inzet en Verdienste “!

 Mocht u het met ons eens zijn laat ons dan uw stem voor  Wieteke van Dort……Tellen!

Wiieteke van Dort. foto: Ingrid v.d. Brand


    Award voor Inzet en Verdienst nominatie.

Korte Biopgrafie Riem de Wolf.

Riem de Wolff was ondermeer Gitarist -Zanger van The Bleu Diamonds . Samen met zijn broer Ruud de Wolff zijn ouders in 1949  vanuit Batavia Indonesië naar Nederland.

Samen met zijn broer Ruud kregen zij bekendheid en zelf wereldfaam met The Bleu Diamonds. Zij zongen als duo nummers van  The Everly Brothers en scoorden met het nummer ”Till i kissed you” op de Nederlandse Hitparade. Na dit succes waren de gebroeders De Wolff niet meer weg te denken als The Bleu Diamonds. In 1961 werd hun Nummer “Ramona“ een wereldhit en belande in de Amerikaanse Hitparade op een 70e plaats. Een ongekend succes. In Nederland werden er meer dan 250.000  exemplaren verkocht. En kregen zij een met Diamant bezette Platinaplaat. Door dit succes reisden de The Bleu Diamonds de wereld rond en verkochten Millioenen platen.

Maar in 2000 kwam er te vroeg een einde aan The Bleu Diamonds door het overlijden van Ruud de Wolff. En moest Riem de Wolff alleen verder. Na een periode van verwerking deedRiem de Wolff medio 2001 alle moeite om als zanger terug te komen en vormde samen met zijn zoon The New Diamonds en werd hun 1e CD Out of the Bleu opgenomen.

Sinds 2002 treedt Riem de Wolff weer Nationaal en Internationaal op !!

In 2005 ontving Riem de Wolff een Koninklijke onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Nu, na een 50 jarig artiesten bestaan is Riem de Wolff nog steeds te zien en te horen tijdens  een Pasar Malam of andere   Evenementen.

Mister Bleu Diamond is terug!!!

  

Riem de Wolf

 

 


 

  Ais  Lawalata